Botox tegen tandenknarsen behandeling - Dokter M

Botox tegen tandenknarsen

Botox® tegen tandenknarsen: dit is waarom het werkt

Botox® tegen tandenknarsen het helpt. Botox® kan tandenknarsen verhelpen door het ontspannen van de kaakspier. Tandenknarsen, een probleem wat veel voorkomt, lijkt misschien onschuldig, maar is een probleem dat zeker op de lange termijn serieuze problemen kan veroorzaken. Van hoofdpijn tot schade aan de tanden en in sommige gevallen zelfs verandering van de vorm van het gezicht. Ook voor de partner kan het vervelend en storend zijn wanneer zijn of haar partner tandenknarst.

Botox® tegen knarsen is een oplossing die voorkomt. Een tandarts kan de schade aan de tanden herstellen door het aan te vullen met een soort nep tand. Uiteindelijk wil je natuurlijk liever voorkomen dan genezen. Gelukkig helpt Botox® tegen tandenknarsen door de juiste injecties toe te dienen in de kaak zorgen we ervoor dat het tandenknarsen ophoudt. Laat ons een persoonlijk behandelplan opstellen en zeg vaarwel tegen het tandenknarsen. Neem nu contact op met ons op.

Michiel heeft een bijzonder gevoel gegeven qua professionaliteit en zeker qua menselijkheid, zeer geïnteresseerd in mij betreffende gevoel met de operatie. Zijn uitstraling qua plezier gaf mij een vertrouwen. Het feit dat hij ontzettend veel ooglid behandelingen heeft gedaan gaf mij het vertrouwen mij over te geven en hem zijn ding te laten doen. Ik ben namelijk niet zo makkelijk 🙂
https://dokterm.nl/wp-content/uploads/2020/03/IMG_5989.jpeg
Dokter Michiel

Maak een afspraak

Wat doet Botox®?

Prijs

DokterM voert exclusief behandelingen uit op maat en houden we rekening met de wensen van elke unieke cliënt. Sommigen willen een zo strak mogelijk resultaat, anderen een zo natuurlijk mogelijke uitstraling. Bij DokterM betaal je daarom per eenheid (€ 5) Botox® (vanafprijs € 80) en niet voor een vastgestelde ‘zone’. Hierdoor heb je zelf invloed op je behandeling en zul je nooit te veel betalen voor je behandeling. Bij sterke spieren zijn er meer eenheden nodig om de spieren te ontspannen, vaak hebben mannen en sporters sterkere spieren. Voor een natuurlijk resultaat met het behoud van beweging heb je juist vaak genoeg aan wat minder eenheden. Voor een behandeling van de kauwspier met Botox® zijn gemiddeld 32-48 eenheden nodig (€ 160-€ 240).

De behandeling

Tandenknarsen? Botox® verhelpt het probleem

Botox® tegen het knarsen is een zeer effectieve oplossing, omdat Botox® de werking heeft spieren te ontspannen. Tandenknarsen ontstaat door een kauwspier die erg overactief is. Deze spier die zich in de kaken bevindt staat dan onder spanning en trekt de kaken vaak onbewust of in de slaap heen en weer. Hierdoor ontstaat tandenknarsen en dit veroorzaakt diverse problemen. Het kan per persoon verschillen wanneer dit ontstaat. Iemand kan met regelmaat in de slaap tandenknarsen waarbij een ander dit ervaart tijdens stressvolle periodes. Door gebruik te maken van de juiste injectie methode en A-merk producten zoals het gerenommeerde Botuline Toxine merk Botox® of Bocouture. Behouden we de kwaliteit en zorgen voor het mooiste resultaat.

De intake en de behandeling zelf

Een Botox® behandeling inclusief intake duurt ongeveer 15 minuten. Met een zeer dun naaldje wordt de Botox® geïnjecteerd in de te behandelen spier. Qua pijn wordt de behandeling over het algemeen goed verdragen. De werking start na ongeveer 3-7 dagen, is maximaal na 14 dagen en houdt gemiddeld 3 maanden aan, afhankelijk van de spiersterkte. Externe factoren, zoals roken en zonlicht hebben tevens invloed op de werking.

Bij opeenvolgende behandelingen kan het effect steeds langer aanhouden, vandaar het advies de behandeling tijdig te herhalen (voordat de volledige spieractiviteit terug is).

Na de behandeling

Bij elke Botox® behandeling is nazorg erg belangrijk. Een goede nazorg resulteert in een goed en mooi resultaat. Na de behandeling is het belangrijk om niet direct te gaan liggen of het behandelde gebied te masseren. Ook is het niet verstandig om dezelfde dag te gaan sporten of een bezoek te brengen aan de sauna of zonnebank.

Voorkom knarsen nu met Botox®, maak direct een afspraak

Voorkom serieuze problemen als gevolg van tandenknarsen en laat onze expert je adviseren tijdens een gesprek. Neem contact op voor een behandeling.

Menu