Fronsrimpels

Fronsrimpels ontstaan door het aanspannen van de fronsspieren: als we boos, serieus of in de zon kijken. Ze geven ons een norse uitstraling en veel mensen klagen erover dat ze regelmatig de vraag krijgen of ze boos zijn. Iedere keer als we deze spierbewegingen maken vouwt de huid en als we dit vaak genoeg doen ontstaat er een blijvende lijn in deze vouw; een rimpel in de huid. Door het opvullen van fronsrimpels met botox geven we de huid de kans weer te herstellen en de fronsrimpels te verminderen.

Eerlijk, oprecht en ik heb niet het gevoel dat er iets verkocht moet worden. Een prachtig resultaat. Ik werd geholpen door een van de artsen, iemand die alle tijd voor je neemt, goed naar je gezicht en de verhoudingen daarvan kijkt. Kortom ik ben blij
https://dokterm.nl/wp-content/uploads/2022/04/Dokter-Marie.jpeg
Dokter Marie

Maak een afspraak

Wat doet Botox®?

Veel mensen denken dat we met Botox® fronsrimpels verwijderen. Dit klopt echter niet. Met Botox® ontspannen we spieren in het gezicht tijdelijk. Hierdoor heeft de huid kans om te herstellen en zullen rimpels die door spierbeweging zijn ontstaan vervagen. Bovendien voorkomen we dat deze rimpels dieper worden.

Prijs

Onze artsen voert exclusief behandelingen uit op maat. Hierbij houden we rekening met de wensen van elke unieke cliënt. Sommigen willen een zo strak mogelijk resultaat, anderen een zo natuurlijk mogelijke uitstraling. Op het moment dat we de fronsrimpels behandelen houden we hier natuurlijk rekening mee. Bij Dokter Michiel betaal je daarom per eenheid (€5) Botox® (vanafprijs € 80) en niet voor een vastgestelde ‘zone’. Hierdoor heb je zelf invloed op je behandeling en zul je nooit te veel betalen voor je fronsrimpel behandeling. Bij sterke spieren zijn er meer eenheden nodig om de spieren te ontspannen, vaak hebben mannen en sporters sterkere spieren. Voor een natuurlijk resultaat met behoud van beweging heb je juist vaak genoeg aan wat minder eenheden. Een fronsrimpel heeft gemiddeld 20-36 eenheden nodig (€100-€180).

De behandeling

Een Botox® behandeling voor fronsrimpels inclusief intake duurt ongeveer 15 minuten. Met een zeer dun naaldje wordt de Botox® geïnjecteerd in de te behandelen spier. Qua pijn wordt de behandeling over het algemeen goed verdragen. De werking start na ongeveer 3-7 dagen, is maximaal na 14 dagen en houdt gemiddeld 3 maanden aan, afhankelijk van de spiersterkte. Externe factoren, zoals intensief sporten, roken en zonlicht kunnen ervoor zorgen dat de rimpels sneller ontstaan en terugkomen.

Na de behandeling

Na de behandeling is het belangrijk om niet direct te gaan liggen of het behandelde gebied te masseren. Ook is het niet verstandig om dezelfde dag te gaan sporten of een bezoek te brengen aan de sauna of zonnebank.

PLAN NU JE AFSPRAAK IN VOOR HET VERMINDEREN VAN FRONSRIMPELS

Bij Dokter Michiel plan je snel en eenvoudig een consult voor het opvullen van fronsrimpels met Botox®. Tijdens dit consult stellen we een persoonlijk behandelplan op en krijg je ook een prijsopgave. Zo weet je waar je aan toe bent. Plan nu jouw afspraak in!

Menu